Ez egy nagyon jó kis desszert, szuper egyszerű elkészíteni, nagyon mutatás és megfelelően tárolva, sokáig omlós marad… igazi jó kis vendégváró.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
A forgatáshoz:
- 1 tojásfehérje
- 2 ek darált mandula/dió/mák/kókuszreszelék
- ízlés szerint dzsem
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, alaposan kidolgozom, diónyi golyókat formázok belőle, amiket megkenek a felvert tojásfehérjével, meghintek a darált mandulával/dióval/mákkal/kókuszreszelékkel és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.
A közepüket a mutató ujjammal benyomkodom és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő, sütőnként változhat, mikor szép aranysárga, akkor készült el.
Amikor kihűlt, a közepébe dzsemet teszek.
Elkészítési idő: 40 perc
