Ördögszem

Ez egy nagyon jó kis desszert, szuper egyszerű elkészíteni, nagyon mutatás és megfelelően tárolva, sokáig omlós marad… igazi jó kis vendégváró.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

A forgatáshoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek darált mandula/dió/mák/kókuszreszelék
  • ízlés szerint dzsem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, alaposan kidolgozom, diónyi golyókat formázok belőle, amiket megkenek a felvert tojásfehérjével, meghintek a darált mandulával/dióval/mákkal/kókuszreszelékkel és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.

A közepüket a mutató ujjammal benyomkodom és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő, sütőnként változhat, mikor szép aranysárga, akkor készült el.

Amikor kihűlt, a közepébe dzsemet teszek.

Elkészítési idő: 40 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.