Legkirályibb tavaszi pecsenye

Nagyon örülök neki, hogy mostanság a csirkemell mellett egyre jobban szeretitek az egyéb húsokból és halakból készült recepteket…

…fenntieken felbuzdulva, ezúttal egy isteni sertésszűz receptet hoztam Nektek, ami sörrel kombinálva, igazi királyi lakomát eredményez és jó szokásunkhoz híven ez is egy olyan igazi, egyszerűen finomat GastroHobbis recept.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 15 dkg gouda sajt
  • 2 tojás
  • 1 tk magos dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek aprított snidling
  • 0,5 dl Krusovice világos sör
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A sajtot lereszelem, hozzá adom a tojást, a mustárt, a reszelt fokhagymát, az aprított snidlinget, sózom, borsozom, felöntöm a sörrrel és alaposan kikeverem.

A húst két ujjnyi szeletekre vágom, enyhén megklopfolom, sózom borsozom, egy felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, mind a két oldalát elősütöm, majd minden szelet tetejére teszek egy-egy halmocskát a sajtos masszából és 170 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint, vajon párolt zöldségekkel, párolt rizzsel, friss salátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük