Teljes kiőrlésű kifli

Mostanában nagyon összejönnek ezek a kelt tészta receptek, így egyre bátrabban kísérletezek.

Most egy isteni kifli receptet hozok Nektek, aminek még nincs meg a gluténmentes változata (már rajta vagyok), de addig is, aki nem gm étkezik, ne fogja vissza magát, mert garantáltan sikere lesz!

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg finomliszt (legjobb a magas sikér tartalmú, kelt tésztához való)
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 2 tk cukor
  • 1,8 dl langyos víz

Elkészítés:

A vízben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, hagyom felfutni, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozom, könnyű, laza tésztát kell kapnunk, ha nagyon ragacsos lenne, tegyünk még hozzá egy kis lisztet, de ne legyen túl kemény.

Meleg helyen, duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán, négyzet alakúra nyújtom, jó vékonyra, felvágom háromszög alakúra (7db) és a szélesebb részétől indulva feltekerem.

A kifliket tepsire teszem, hagyom még negyed órát pihenni, majd megkenem a tetejüket tejjel/vízzel/vízzel elkevert tejföllel és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. fél óra alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat.

Elkészítési idő: 90 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.