Csirkés tagliatelle csőben sütve

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

 

Volt idő, mikor nagyon sok féle-fajta csirkés tésztát készítettem és egyben hoztam Nektek…manapság, már ritkábban készül, de most egy nagyon jó kis ételt sikerült összedobnom, így feltétlen szeretném megostani Veletek és remélem, hogy sokan kipróbáljátok majd.

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell filé

25 dkg Schnitzer gm tagliatelle (vagy bármilyen szraz tészta)

1 tk fűszerpaprika

5 dkg vaj

5 dkg rizsliszt

2,5 dl tej

10dkg reszelt füstölt sajt + 10 dkg a szóráshoz

1 tk magos dijoni mustár

2 paradicsom

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzöm.

A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával és tetszőleges zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékhoz öntöm az olvasztott vajat, hozzáadom a lisztet, több részletben a tejet és kézi habverővel csomómentesre keverem, mehet bele a reszelt sajt, a mustár, pici só, kiforralom, végül hozzáadom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, a csirkemellet és összeforgatom.

Az elkészült tésztát egy jénai tálba halmozom, a tetejét megszórom reszelt sajttal, rásorakoztatom a felkarikázott paradicsomot és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 10-15 perc alatt készre sütöm.

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük