Van, hogy elkap a hév és nagy lelkesen kezdek neki egy távoli kultúra receptjének. Tegnap ezt az isteni, indiai joghurtos csirkét kívántam meg.
Nagyon szeretem ezt a receptet, mert a többi GastroHobbi recepthez hasonlóan, nagyon egyszerű elkészíteni és a végeredmény biztos siker.
Hozzávalók:
A páchoz:
- 40 dkg csirkemell
- 3 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fél citrom frissen facsart leve
- 1 púpozott tk kurkuma
- 1 púpozott tk őrölt fűszerpaprika
- ízlés szerint só és fehérbors
A szafthoz:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk gyömbérpor – vagy friss, reszelt gyömbér-
- 25 dkg cherry paradicsom
- 1 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 ek méz
- 4 ek vaj
Elkészítés:
Összekeverem a pác hozzávalóit, beleforgatom a kockára vágott csirkemellet és hagyom állni amíg elkészítem a szaftot.
A finomra vágott vöröshagymát megdínsztelem a vajon, majd hozzáadom a felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott paprikát, egy fél pohár vizet, fedővel befedem és hagyom megpuhulni, végül mehet bele a reszelt fokhagyma, a fűszerek és a méz…összeforgatom, majd hagyom hűlni néhány percet és turmixba szedem.
A visszamaradt zsiradékra szedem a csirkemell kockákat – nem a teljes joghurtos páccal, csak amennyi feltétlen „jön vele” – és a maradék joghurtos szószt is a turmixba öntöm és alaposan összeturmixolom.
Mikor a hús átsült, ráöntöm a joghurtos/paradicsomos szaftot, kiforralom és forrón kívnálom.
Ízlés szerint párolt rizs, bulgur, naan kenyér illik hozzá és nagyon jót tesz neki a frissen aprított koriander.