Indiai joghurtos vajas csirke

Van, hogy elkap a hév és nagy lelkesen kezdek neki egy távoli kultúra receptjének. Tegnap ezt az isteni, indiai joghurtos csirkét kívántam meg.

Nagyon szeretem ezt a receptet, mert a többi GastroHobbi recepthez hasonlóan, nagyon egyszerű elkészíteni és a végeredmény biztos siker.

Hozzávalók:

A páchoz:

  • 40 dkg csirkemell
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fél citrom frissen facsart leve
  • 1 púpozott tk kurkuma
  • 1 púpozott tk őrölt fűszerpaprika
  • ízlés szerint só és fehérbors

A szafthoz:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk gyömbérpor – vagy friss, reszelt gyömbér-
  • 25 dkg cherry paradicsom
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk kurkuma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 ek méz
  • 4 ek vaj

Elkészítés:

Összekeverem a pác hozzávalóit, beleforgatom a kockára vágott csirkemellet és hagyom állni amíg elkészítem a szaftot.

A finomra vágott vöröshagymát megdínsztelem a vajon, majd hozzáadom a felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott paprikát, egy fél pohár vizet, fedővel befedem és hagyom megpuhulni, végül mehet bele a reszelt fokhagyma, a fűszerek és a méz…összeforgatom, majd hagyom hűlni néhány percet és turmixba szedem.

A visszamaradt zsiradékra szedem a csirkemell kockákat – nem a teljes joghurtos páccal, csak amennyi feltétlen „jön vele” – és a maradék joghurtos szószt is a turmixba öntöm és alaposan összeturmixolom.

Mikor a hús átsült, ráöntöm a joghurtos/paradicsomos szaftot, kiforralom és forrón kívnálom.

Ízlés szerint párolt rizs, bulgur, naan kenyér illik hozzá és nagyon jót tesz neki a frissen aprított koriander.

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük