Az elmúlt időszakban egyre többen kéritek, hogy hozzunk Nektek olyan desszerteket amit tej- és laktózérzékenyek is fogyaszthatnak.
Ime, itt az első finomság, ami egy igazi kalasszikus, kérésetek szerint, kicsit újra gondolva…
Hozzávalók:
15 dkg rizs
7 dl Scotti rizsital
csipet só
1 tk bio vaníliaaroma
2 ek méz
fél citrom reszelt héja
3 tojás
Elkészítés:
A rizst, a rizstejjel, a csipet sóval, a vaníliával, a mézzel, gyakori kevergetés mellet puhára főzöm. Tejberizs állagúra, majd a tűzhelyről levéve hagyom kihülni.
Amikor a massza szoba-hőmérsékletűre hűlt, hozzákeverem a tojássárgáját, a reszelt citrom héjat, majd a kemény habbá vert fehérjét és egy kivajazott tepsibe öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 25 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat, azt javaslom, hogy végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.
Ízlés szerint, málnaszörppel, házi dzsemmel, vaníliasodóval kínáljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
