Rizskoch No.2. – növényi tejjel

Az elmúlt időszakban egyre többen kéritek, hogy hozzunk Nektek olyan desszerteket amit tej- és laktózérzékenyek is fogyaszthatnak.

Ime, itt az első finomság, ami egy igazi kalasszikus, kérésetek szerint, kicsit újra gondolva…

Hozzávalók:

15 dkg rizs

7 dl Scotti rizsital

csipet só

1 tk bio vaníliaaroma

2 ek méz

fél citrom reszelt héja

3 tojás

Elkészítés:

A rizst, a rizstejjel, a csipet sóval, a vaníliával, a mézzel, gyakori kevergetés mellet puhára főzöm. Tejberizs állagúra, majd a tűzhelyről levéve hagyom kihülni.

Amikor a massza szoba-hőmérsékletűre hűlt, hozzákeverem a tojássárgáját, a reszelt citrom héjat, majd a kemény habbá vert fehérjét és egy kivajazott tepsibe öntöm.

170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 25 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat, azt javaslom, hogy végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.

Ízlés szerint, málnaszörppel, házi dzsemmel, vaníliasodóval kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

video
play-sharp-fill

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük