fbpx

Joghurtos-meggyes kukorica prósza

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Rengeteg “igazi” prósza recept kering az interneten, többet ki is próbáltam már és most egy olyan receptet hozok nektek, amit saját magam fejlesztettem tökélyre és mi így szeretjük. Azt nem mondom, hogy ez az “eredeti”, de azt, hogy nagyon finom, azt igen, mert szerintem így tökéletes ez a recept!

A zománcozott öntöttvas serpenyőm ennél a receptnél is nagyon jó szolgálatot tesz, mert nagyon szépen, egyenletesen sül meg benne a tészta, nem lesz szottyos az alja, nem szárad ki, ennél már csak az lenne jobb, ha kemencében süthetném, de talán egyszer majd az az idő is eljön.

Ha Te is szeretnélmagadnak egy ilyen serpenyőt, ami igazán egy örök darab ITT találod!

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • csipet só
  • 5 dkg cukor
  • fél mk őrölt fahéj
  • fél mk vanília örlemény
  • 16 dkg natúr joghurt
  • 0,5 dl olaj
  • 2 csapott tk sütőpor
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • Ízlés szerint meggy, szilva, más gyümölcs vagy jó minőségű, sűrű házi lekvár
  • 2 ek tejföl a tetejére

Elkészítés:

Egy kézi habverővel a tojást a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával habosra keverem, majd hozzá adom a joghurtot, az olajat, ezzel is alaposan kikeverem, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt, összeforgatom és kiolajozott, sütőbe is betehető serpenyőbe öntöm.

A tetejét megpakolom a gyümölccsel/lekvárral, megcsapkodom a folyósra kevert tejföllel (ha nagyon sűrű, adjatok hozzá egy picike vizet) és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 30-35 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat!

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 20%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI20