Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Arra gondoltam, hogy készítek ma rizskochot, de mivel nem volt itthon rizs, ezért újratervezés és jobb híján, búzadara került a rizs helyére.
Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, mert ismét született egy szuper desszert, ami a “nem desszertes” uramnak is nagyon ízlett, szóval már fényesre van mosva a tepsi, mert hült helye sincs, pedig nincs negyedórája, hogy kisült.
Szerintem az ízesítésnek csak a képzelet szab határt, nekem most meggybefőtt volt itthon, meg kapott még egy kis étcsokit…szuper kombó, de biztosan ki fogom próbálni más gyümölccsel is, a csoki viszont marad, mert nagyon finom volt benne, ahogy forrón olvadozott.
Nincs más hátra, Nektek is ki kell próbálni.
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 3 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 mk őrölt vanília
- fél üveg magozott meggybefőtt
- 6 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tejet felforralom, majd hozzáadom a búzadarát és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.
Lehúzom a tűzhelyről, beleteszem a vajat, a cukrot és alaposan kikeverem.
A tojássárgáját kézi habverő segítségével elkeverem, majd részletekbe hozzá adagolom a grízes alapot és minden adag után alaposan kikeverem. Fontos, hogy több részletbe adjuk hozzá, hogy ne csapódjon ki a sárgája.
A kemény habbá vert fehérjét szintén több részletben a tojássárgájás-grízes masszába forgatom, majd kivajazott tepsibe (21 cm x 31 cm) öntöm.
A tetejét megpakolom gyümölccsel és csokival, majd 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változik, végezzünk tűpróbát.
A sütő aljába egy tűzálló tálba vizet teszek, hogy miközben sül, gőzölögjon.
Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő
Ha szeretnéd egy helyen gyűjteni a recepteket, nézd meg Receptgyűjtőnket! ITT!
