fbpx

Foszlós kalács

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Vann már fenn több féle kalács recept az oldalon, de mivel foszlós még nincs ezért gyorsan pótlom is!

Valahogy a kalács készítés fekszik nekem, mindieg jól sikerül és ez szerencsére ezzel a recepttel sincs másképpen, úgyhogy jó szívvel ajánlom Nektek is kipróblásra, aztán remélem rendszeresen készítitek majd.

Nagyon könnyed a tésztája, egy pohár langyos tejjel, kis vajjal, igazi csemege.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 g friss élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl langyos tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk rum
  • 1 mk őrölt vanília
  • csipet só

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 tk tej

Elkészítés:

A langyos tejbe teszek egy tk lisztet, egy tk cukrot, alaposan elkeverem, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

Mikor az élesztő felfutott, a vaj kivételével az összes alapanyagot, alaposan összedolgozom, majd legvégül hozzá adom a vajat és hólyagosra dagasztom.

Konyharuhával befedve, meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 40 perc).

Mikor a tészta szépen megkelt, lisztezett deszkára borítom, három egyenlő részre osztom, hengereket sodrok, összefonom, majd sütőpapírral bélelt formába (30 cm x 11 cm) teszem, ismét letakarom konyharuuhával és további 25-30 percet kelesztem.

Mielőtt beteszem a sütőbe, megkenem a tetejét egy tk tejjel felvert tojássárgájával és 175 fokra lőmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30-35 perc alatt készre sütöm.

Sütési idő, sütőnként változat, végezzünk tűpróbát.

A sütő aljába, egy tűzálló tálba soktam vizet tenni a sütéshez, mert az ezálltal keletkező pára jót tesz a kelt tésztának.

Ha a teteje hírtelen sülne, takarjátok be alufóliával, hogy a belseje is átsüljön!

 

Elkészítési idő: 15 perc + kelesztés + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 20%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI20