…egy kis joghurttal pótolva, mert tejszín csak 2 dl volt itthon! Egy a lényeg, nagyon finom lett, így hozok hozzá receptet, mert bár nálam a szükség szülte a receptet, abból készült ami volt itthon, de hátha valaki elkészíti, mert kimondottan nagyon finom és nagyon egyszerű étel.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg sertésszűz
- 30 dkg csiperke gomba
- 2 dl tejszín
- 3 dl görög joghurt
- 25 dkg száraztészta
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzöm.
A vöröshagymát finomra vágom és tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd rádobom a csíkokra vágott húst, sózom, borsozom és fehéredésig pirítom.
A húshoz adom a felezett, ha nagyobb akkor nyedelt gombát és a hússal együtt aranysárgára pirítom és az így keletkezett pörzsanyagtól, finom ízes lesz az étel.
A tejszínt kikeverem a joghurttal majd a húsra öntöm, hozzáadom a leszűrt (de nem leöblített) tésztát, összeforgatom, kiforral és aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
