fbpx

Gyömbéres-chilis csirkecsíkok

Rég hoztam már csirkemell receptet, pedig régen ebben a témában volt a legtöbb bejegyzés.

Egyszerű, gyors ebéd készült, amihez pötyögök gyorsan egy receptet is, hátha valakinek kedve támad elkészíteni. Nagyon finom étel, mi nagyon szeretjük. Mikor vann itthon gyömbér és pont semmi ötletem, hogy mi készüljön ebédre, rendszeresen nyúlok ehhez a recepthez, éppen ezért nem is értem, hogy még hogy nem osztottam meg Veletek eddig, nah de, ami késik nem múlik, szokták mondani, így érkezik is a recept!

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér darabka
  • 1 kk curry por
  • 1 kk őrölt fűszerpaprika
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és chili

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, felhevített serpenyőben, kevés zsiradékon aranysárgára pirítom majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztom a félkarikára vágott hagymát, mikor kész, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért a curryport, fél percig pirítom, hogy kijöjjenek az ízek, de tovább ne, hogy ne keseredjenek meg a fűszerek, majd rádobom a fűszerpaprikát, felöntöm a vízzel, vissza teszem bele az előzőleg megpirított húst és pár percet együtt forralom.

A végén rálocsolom a tejszínt, újraforralom és kész is. Kóstolás után, ha szükséges sózom.

Ízlés szerint párolt rizzsel, bulgurral, kuszkusszal, esetleg tésztával kínálom.

 

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
03/12/2020 00:00

Még van pár darab 20%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI20