fbpx

Klasszikus piskótatekercs

Ha valaminek, akkor ennek a receptnek szerepelnie kell egy igazán jó RECEPTGYŰJTŐben! Ha még nincs ilyened, ITT beszerezheted!

Szóval ez igazi nagy klasszikus, a vasárnapi ebéd éke….legalábbi nálunk. Sokáig, kísérleteztem, rengeteg receptet kipróbáltam mire kialakult a számomra tökéletes verzió, így most ezt szeretném megosztani Veletek! hátha van, aki pont ezt keresi.

én nem szeretem a nagyon vastag tésztásat, ez a vékonyabb verió jobban átveszi a lekvár ízét, így nálam ez a favorít, de persze itt is igaz az ahány ház, annyi szokás….

…és igen, nem hibás a recept, nem teszek bele sütőport! A kihabosított tojástól lesz isteni, pillekönnyű!

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 90 g cukor
  • 90 g liszt
  • csipet só
  • Ízlés szerint dzsem

Elkészítés:

A  tojássárgákat a cukorral felhabosítom, majd a fehérjéből is kemény habot verek.

A felvert tojásfehérjét két részletben, óvatosan a cukros-sárgájás habba forgatom, majd szintén két részletben hozzákeverem a lisztet, a csipet sót, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze! Nekem a forgatáshoz legjobban egy szilikonlapát vált be, de kinek mi.

A habkönnyű tésztát egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe (36×27 cm) öntöm, elegyengetem, majd 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Amikor szép aranysárgára sült, kiveszem a sütőből, még forrón feltekerem a papír segítségével és hagyom kihűlni! Mikor kihűlt, szétterítem, megkenem dzsemmel és ismételten feltekerem, de már a papír nélkül.

Legjobb ha egy-két órát hagyjuk állni – bár nekem ezt még sosem sikerült megvalósítani – és porcukorral megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Receptgyűjtő

könyv

Csak 2.190 Ft

VÉGRE MEGÉRKEZETT!

A kívül-belül megújult

GastroHobbi receptgyűjtő

könyv újra elérhető!