Hagyományos spenótfőzelék

Tipikusan azon ételek táborát erősíti amiket vagy nagyon szeretünk vagy nem…nincs átmenet.

Mi speciel nagyon szeretjük és gyakran készítem. Szoktam tejszínesen is, de nekünk ez a hagyományos verzió a kedvenc.

Hozzávalók:

  • 45 dkg spenót (friss vagy fagyasztott)
  • 2 púpozott ek teljeskiörlésű liszt
  • 5 ek olaj
  • 3,5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Egy lábasba öntöm az olajat, hozzákeverem a lisztet és folyamatos kevergetés mellett rántást készítek. Mikor a rántás elkészült felöntöm a tejjel és elkeverem. én kézi habverővel szoktam csinálni, mert így csomómentesre tudom keverni.

Hozzáadom a spenótot, ha fagyasztottat használok, amennyire lehet kinyomkodom a levét, ha frisset akkor felaprítom és úgy teszem bele.

Mehet bele a só, bors, a reszelt fokhagyma és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

Sós vízben főtt krumplival, tükörtojássalkínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.