Tipikusan azon ételek táborát erősíti amiket vagy nagyon szeretünk vagy nem…nincs átmenet.
Mi speciel nagyon szeretjük és gyakran készítem. Szoktam tejszínesen is, de nekünk ez a hagyományos verzió a kedvenc.
Hozzávalók:
- 45 dkg spenót (friss vagy fagyasztott)
- 2 púpozott ek teljeskiörlésű liszt
- 5 ek olaj
- 3,5 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
Egy lábasba öntöm az olajat, hozzákeverem a lisztet és folyamatos kevergetés mellett rántást készítek. Mikor a rántás elkészült felöntöm a tejjel és elkeverem. én kézi habverővel szoktam csinálni, mert így csomómentesre tudom keverni.
Hozzáadom a spenótot, ha fagyasztottat használok, amennyire lehet kinyomkodom a levét, ha frisset akkor felaprítom és úgy teszem bele.
Mehet bele a só, bors, a reszelt fokhagyma és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.
Sós vízben főtt krumplival, tükörtojássalkínálom.
Elkészítési idő: 15 perc
