fbpx

Masni tészta a nyár ízeivel

Sokat gondolkodtam milyen nevet adjak ennek az ételnek, de nem igazán jutott eszembe semmi frappáns, így maradt a “száraz valóság”!…igazi nyári csemege, amit remélem sokan kipróbáltok, mert nálunk nagyon kedvelt egytálétel.

Húsmentes napokra tökéletes választás, telis tele sok finom ízzel és zamattal.

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz masni tészta
  • 2 kápia paprika
  • 2 kisebb cukkini
  • 3 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg zöldborsó
  • 5 dl tejszín
  • friss bazsalikom
  • 3 ek reszelt parmezán
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzzük, leszűrjük, de nem öblítjük le.

A kockára vágott kápia paprikát a vastagabb darabokra vágott cukkinivel együtt olivaolajon roppanósra párolom, majd hozzáadom a szintén nagyobb darabokra vágott paradicsomot, a borsót, a reszelt fokhagymát, sózom, borsozom, így is párolom néhány percig, majd mehet rá a tejszín, a reszelt parmezán, kiforralom és végül beleteszem a főtt, lecsepegtetett tésztát.

A legvégén hozzá adom a bazsalikomot, összeforgatom és el is készült.

 

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft