Régóta szerettem volna már kipróbálni ezt a tésztát, mert a neten nagyon sok guszta fogást láttam vele az elmúlt időben, de ezidáig nem sikerült sehol beszerznem, most viszont kaptam eredeti, olasz orzo tésztát, így készült is a finomság.
Megszokottak szerint egy nagyon egyszerű receptet hozok Nektek, ami gyorsan a család kedvence lesz és ami szuper, hogy amellett, hogy nagyon finom, gyorsan el is készül.
Hozzávalók:
A húsgolyóhoz:
- 50 dkg sertés darálthús
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek reszelt parmezán sajt
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
- A mártáshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk szárított oregano
- 40 dkg aprított paradicsom konzerv
- 4 paradicsom
- 8 dl víz
- 25 dkg száraz orzo tészta
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A darálthúshoz hozzáadom a tojást, a reszelt fokhagymát, a parmezán sajtot, a petrezselymzöldet, sót, borsot, alaposan összekeverem és vizes kézzel, tetszőleges méretű gombócokat formálok.
A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom az oreganot, 1-2 percet pirítom, majd mehet rá a paradicsomkonzerv, a felaprított paradicsom, só, a víz fele és fedő alatt 10 percet főzöm, közepes hőmérsékleten.
10 perc eltelte után, leveszem a fedőt, beleteszem a szaftba a húsgolyókat, ismét befedem és további 20 percet főzöm a húsgolyókat, majd beleszórom a tésztát, hozzáadom a maradék vizet és mostmár fedő nélkül, enyhe forralással kb. 10 perc alatt készre főzöm.
Fözés közben gyakran keverem, hogy a tészta ne ragadjon le.
Aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
