fbpx

Paradicsomos húsgolyók rizsszem tésztával

Régóta szerettem volna már kipróbálni ezt a tésztát, mert a neten nagyon sok guszta fogást láttam vele az elmúlt időben, de ezidáig nem sikerült sehol beszerznem, most viszont kaptam eredeti, olasz orzo tésztát, így készült is a finomság.

Megszokottak szerint egy nagyon egyszerű receptet hozok Nektek, ami gyorsan a család kedvence lesz és ami szuper, hogy amellett, hogy nagyon finom, gyorsan el is készül.

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

  • 50 dkg sertés darálthús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek reszelt parmezán sajt
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
  • A mártáshoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk szárított oregano
  • 40 dkg aprított paradicsom konzerv
  • 4 paradicsom
  • 8 dl víz
  • 25 dkg száraz orzo tészta
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A darálthúshoz hozzáadom a tojást, a reszelt fokhagymát, a parmezán sajtot, a petrezselymzöldet, sót, borsot, alaposan összekeverem és vizes kézzel, tetszőleges méretű gombócokat formálok.

A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom az oreganot, 1-2 percet pirítom, majd mehet rá a paradicsomkonzerv, a felaprított paradicsom, só, a víz fele és fedő alatt 10 percet főzöm, közepes hőmérsékleten.

10 perc eltelte után, leveszem a fedőt, beleteszem a szaftba a húsgolyókat, ismét befedem és további 20 percet főzöm a húsgolyókat, majd beleszórom a tésztát, hozzáadom a maradék vizet és mostmár fedő nélkül, enyhe forralással kb. 10 perc alatt készre főzöm.

Fözés közben gyakran keverem, hogy a tészta ne ragadjon le.

Aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft