fbpx

Raffaello szelet sütés nélkül

Ezek a sütés nélküli desszertek nagy kedvenceim és a videók népszerűségéből kiindulva, Nektek is, úgyhogy igyekszem minél több öteletet hozni ebben a kategóriában is.

Most ismét egy nagy klasszikust gondoltam újra és készítettem el a sütés nélküli verziót.

Készítsétek, szeressétek, aztán írjátok be a Desszertgyűjtőtökbe, hogy megmaradjon a jövő nemzedékének. Ha még nincs Desszertgyűjtő könyved, ITT beszerezheted!

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 10 dkg eritrit
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg kókuszreszelék + szórás
  • 20 dkg gullón keksz

Elkészítés:

2 dl tejet lábosba öntök, hozzáadom a tojássárgákat, a lisztet, az étkezési keményítőt, a vaníliát, az eritritet, egy kézi habverővel csomómentesre keverem, majd felöntöm a maradék tejjel és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellet kiforralom.

Mikor elkészült a krém, hagyom kihűlni, majd hozzáadom a vajat, a kókuszt és gépi habverővel szép selymesre keverem.

Egy tálba teszek néhány evőkanál krémet, kikenem vele az álját, erre jön egy réteg keksz, egy újabb réteg krém, megint keksz és addig rétegezem, amíg nem fogynak el a hozzávalók.

A lényeg, hogy krémmel fejeződjön be a művelet, amit aztán még vastagon megszórok kókuszreszelékkel.

Néhány órát hűtőbe teszem, hogy megpuhuljon a keksz.

 

Elkészítési idő: 25 perc + hűtési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft