fbpx

Tepsis burgonya GastroHobbi módra

Ezt a receptet már régóta szeretném megírni Nektek. Nem nagy szám, de mégis nagyon finom ésszerintem sokan nagyon fogjátok szeretni.

Isteni köret, de akár önálló ételként is megállja a helyét. Az alja fantasztikusan krémes a vajas, tejszínes egyvelegtől, a teteje pedig ropog…

Brassói mellé szoktam köretnek készíteni, bár tudom ezért egyenes út a pokol, de hát nah,…az “ahány ház, annyi szokás” elvén szerintem ez is belefér.

Hozzávalók:

  • 6 közepes méretű burgonya
  • 8 dkg bacon
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 friss rozmaring ág
  • 10 dkg reszelt sajt (én vegyesen szoktam parmezánt és trappistát)
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, felszeletelem kb 0,5 cm vastagságú szeletekre és enyhén sós vízben előfőzöm.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, belesorakoztatom a burgonyát, rádarabolom a vajat, meglocsolom a tejszínnel, megszórom a csíkokra vágott baconnel és a rozmaringgal, befedem és 200 fokra előmelegített sütöben, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt megsütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és már fedés nélkül visszadugom a sütőbe, hogy szépen rápiruljon a sajt.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft