fbpx

Csirkemáj tarhonyával – one pot

Mostanában csak ilyen egyserpenyős ételekre van időm, de gondolom nem vagyok egyedül az időhiánnyal küzdők táborában, ezért azt gonolom, hogy sokan örültök ezeknek a recepteknek.

Ez megint egy egyszerűen, finomat recept, de valójában ezt már felesleges is írnom, mert csak ilyeneket hozok és szerintemsokan emiatt is követitek az oldalt, úgyhogy jöjjön a legújabb finomság.

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 tv paprika, aki szereti a csípőset, ne fogjavissza magát,mehet az is
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 60 dkg csirkemáj (pecsenye kacsamájjal is isteni)
  • 5 dl víz
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 ek majoranna
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd mehet bele a szintén kockára vágott paprika, paradicsom és azokat is lepirítom.

Mikor a zöldségekkel megvagyok lehúzom a tűzhelyről a serpenyőt, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy a zsiradékban feloldódjon, ráteszem a májat és 4-5 percet együtt pirítom, majd felöntöm a vízzel, beleteszem a tarhonyát, megszórom a majorannával, hozzáadom a fokhagymát és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten készre főzöm.

Amikor a tarhonya és a máj is elkészült sózom, borsozom és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.

A májas ételeket mindig csak tálalás előtt sózom, borsozom, hogy ne keményedjen meg.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft