fbpx

Tonhalas kagylótészta

…, hogy ma sem maradjatok pikk-pakk kész ebédötlet nélkül,már érkezik is, amit makotyvasztottam ebédre.

Nagyon finom lett, legközelebb vacsorára fogom főzni, mert nagyon kíván egy pohárka finom bort!

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

Hozzávalók:

  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 4 dl tej
  • 25 dkg száraz kagylótészta
  • 2 paradicsom
  • 2 marék olívabogyó
  • 16 dkg lecsepegtetett tonhal konzerv
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát vékony karikára vágom, tetszőleges zsiradékon megpirítom, majd felöntöm a tejjel, hozzáadom a tésztát, sózom és gyakori kevergetés mellett főzöm.

Amikor a tészta félig megfőtt mehet bele a karikára vágott olívabogyó, a tonhalkonzerv, a kockára vágott paradicsom, összekeverem és fedő alatt, gyakori kevergetés melett készre főzöm.

Amikor a tészta megpuhult, meglocsolom a citromlével, megszórom a petrezselyemzölddel, ha szükséges újra sózom, borsozom, összeforgatom és azonnal tálalom.

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft