Gyors desszert ötlet midnekinek aki szereti a habos almás sütit, de nem akar vele túl sok időt tölteni.
Hozzávalók:
- 225 ml almalé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek eritrit
- fél citrom leve
- 70 dkg reszelt alma
- 1 tk fahéj
- 2 dl habtejszín -lehűtve-
- Gullon cukormentes keksz
Elkészítés:
Az almaléhez adom a pudingport, az eritritet, a citrom levét és csomómentesre keverem.
A nagy lukú sajtreszelőn lereszelt almát kinyomkodom, hozzáadom a fahéjat és megpárolom.
Mikor már az összes nedvesség elpárolgott alóla, hozzáaöntöm az előzőleg kikevert pudingporos almalevet és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
A lehűtött habtejszínt kemény habbá verem.
Egy pohár aljába kekszet tördelek, teszek rá az aláms pudingból, majd megint keksz, megint puding és a tetejére tejszínhabot teszek. Ízlés szernint, fahéjjal megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc
