fbpx

Rizseshús sütőben

Nagyon szeretem a rizseshúst sütőbenkészíteni és most szembesültem vele, hogy ehhez eddig nem hoztam még receptet, de ami késik, nem múlik, így érkezik is.

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sertéslapocka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 40 dkg rizs
  • 7 dl víz
  • 1 tv paprika (ha szeretitek a csípőset, mehet az is)
  • 2 paradicsom
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom és egy lábosban amit később a sütőbe is be tudok tenni, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az 1cm x 1cm kockára vágott húst és addig pirítom, amíg a főzés közben keletkezett víz teljesen elpárolog.

Lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az aprított fokhagymát, felöntöm egy kevéske vízzel, visszateszem a tűzhelyre és fedő alatt 20-30 perc alatt puhára főzöm a húst.

Amikor a hús megpuhult hozzáadom a rizst, a félkarikára vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, összeforgatom, majd fedővel befedve, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 40-50 perc alatt készre sütöm! A sütési idő sütőnként, illetve a lábos méretétől függően változhat.

Sütés közben egyszer kiveszem és átkavarom.

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc +főzési- és sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft