fbpx

Töltött paprika GastroHobbi módra

Ez tipikusan egy nagyon megosztó étel, mindenki szerint az az igazi és úgy a legfinomabb, hogyan ő készíti. Ez természetesen így igaz, nem is írom, hogy ez az igazi recept, pusztán csak mutatom Nektek, hogy én hogyan készítem, mi hogyan szeretjük, hátha valaki kedvet kap hozzá.

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 12 dkg rizs (én a jázmint szeretem hozzá)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 tv paprika
  • 1 liter víz
  • 5 dl paradicsompüré
  • 1 csokor zellerzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről és megszórom a fűszerpaprikával.

Amikor a fűszerpaprika felolvadt a zsiradékban a darálthúshoz öntöm, hozzáadom a rizst, a reszelt fokhagymát, sózom, borsozom, alaposan összekeverem, majd betöltöma megmosott, kicsumázott paprikákba.

Egy edénybe beleöntöm a vizet, a paradicsompürét, összekeverem, majd felforralom.

Miután felforrt belesorakoztatom a megtöltött paprikákat, ha marad ki töltelék, abból gombócot formálok, azt is bele teszem a paradicsomos lébe, beledobom a zellerzöldet és fedő alatt, közepes hőmérsékleten 1-1,5 óra alatt készre főzöm.

Készíthetünk egy vékony rántást is és beránthatjuk, de én nem szoktam, mi szeretjük így higan.

Ízlés szerint, főtt burgonyával, friss kenyérrel, tejföllel kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + főzési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft