fbpx

Gesztenyés krémes sütés nélkül

Egy újabb finomságot hosztam Nektek, kicsit újra gondolva, hogy ne keljen a sütemény részével bajlódni!

Isteni finom gesztenyés krémesés egyszerűen elronthatatlan. Készítsétek! Szeressétek! Nálam nagy kedvenc!

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 4 dkg liszt
  • 8 dkg eritrit
  • 3 dl tej (2,8%-os)
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg gesztenyemassza + kb 10 dkg a tetejére szóráshoz
  • 1 tk rum
  • 3 dl habtejszín
  • 20 dkg Gullon cukormentes keksz

Elkészítés:

A tojássárgájához adom a lisztet, az édesítőt, a tej felét, egy kézi habverővel csomómentesre keverem, hozzáöntöm amaradék tejet, ezzel is kikeverem majd tűzhelyre teszem és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

A krémet kihűtöm, majd hozzáadom a vajat, a gesztenyemasszát, a rumot és habverővel kihabosítom.

A tejszínből kemény habot verek.

Egy forma aljába lepakolom a kekszet, ráöntöm a gesztenyés krémet, a tetején szétoszlatom a tejszínhabot, megszórom reszelt gesztenyepürével és hűtőbe teszem.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 20%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI20