fbpx

Kacsatepertő sütése

Nagy fanatikusa vagyok ezeknek a falatnyi kis finomságoknak. Mostanában egész kacsát szoktam venni, amit felbontok. Szétszortírozok levesnek, sültnek, ragunak, mikor mit készítek belőle, de akármiis készüljön, a kacsatepertő sosem maradhat el.

 

Ha szeretnél még több egyszerűen, finomat, hétköznapi receptet RENDELD MEG MOST  a GastroHobbi Receptkönyveket

ITT!

Mennyiségeket nem igazán tudok írni, mert ez tényleg szemre készül, de szerintem mindenki el tudja majd készíteni a finom kis ropogós töpörtyűket a leírás alapján.

Hozzávalók:

  • kacsa bőr, háj
  • víz
  • fokhagyma

Elkészítés:

A  kacsa bőrt/hájat 3-4-5 cm darabkákra vágom, egy hőálló tálba teszem, mondjuk én öntöttvas lábosban szoktam készíteni.

Felöntöm annyi vízzel, ami nem lepi el teljesen, beledobok ízlés szerint fokhagymát, sót, összekeverem és lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe dugom.

Sütés közben néhányszor megkeverem. Amikor már aranysárga és látszik, hogy éppen kezd sülni (kezdéstől számított kb 1 óra) átteszem a tűzhelyre és gyakori kevergetés mellett, szép pirosra sütöm, papírtőrlőre szedem és mire kettőt pislantok már el is tűnt.

Amikor már a tűzhelyen sütjük, ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert gyorsan megsül.

Ízlés szerint friss kenyérrel, zöldségekkel kínálom.

 

Elkészítési idő: 80 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük