Édesburgonyához már sok sok recept van fenn, ezért most hozok egyet a “hagyományoshoz” is, ami persze nem jelenti azt, hogy aki batátával szeretné, nem készítheti azzal.
Ha szereted a hétköznapi recepteket és gyakran vagy ötlet hiányos, Te is nagyon fogod szeretni az ÚJ GastroHobbi könyvet! ITT!
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szép nagy burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány brokkolirózsa
- 1,5 dl tejföl
- sajt
- Ízlés szerint só és borsikafű (vagy frissen őrölt tarka bors)
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan megmosom, hosszában félbe vágom, sütőpapírral bélelt tepsire teszem (a vágott felével felfele), villával megszurkálom és 220 fokra előmelegített sütőben (alsó felső sütés) 30-40 perc alatt puhára sütöm. A sütési idő függ a burgonyák méretétől.
A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a szintén apró kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítom.
Ezt követően sózom, megszórom borsikafűvel, hozzáadom a brokkolit, a zúzott fokhagymát és összepárolom.
Amikor a krumpli megsült, kiszedem a közepét, a csirkés raguhoz adom, felpirítom, hozzá keverem a tejfölt és ezt töltöm vissza a burgonyákba.
Tetejére sajtot teszek és visszadugom a sütőbe kb. 10 percre, amíg a sajt szépen megpirul.
Ízlés szerint friss salátával vagy savanyúsággal kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
