fbpx

Fokhagymás sertésszűz szelet

Egyszerűen nagyszerű recept! Nem is inkább recept, mert annyira semmi nincs benne, inkább csak ötletadónak szánom, mikor már tényleg nem tudtok mit készíteni!

Nagyon finom és tényleg nagyon egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 1 sertésszűz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • Ízlés szerint só és őrölt kömény

Elkészítés:

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágom, a tenyeremmel vagy egy klopfolóval kicsit megütőgetem, nem kell, hogy nagyon vékony legyen.

Sózom, megkenem a reszelt fokhagymával és köménnyel elkevert olajjal.

Ha van idő hagyom kicsit állni, de süthetjük azonnal is, nálam inkább az utóbbi a jelemző.

Felforrósított serpenyőben, hírtelen mind a két oldalát aranysárgára sütöm, majd 10 percre befedem egy fedővel, hagyom megpuhulni, majd leveszem a fedőt és további 3-4 perc alatt zsírjára sütöm.

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, sült zöldségekkel kínálom.

 

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője újra készleten!

A kedbenc családi recepteket írd bele ebbe a könyvbe, hogy ne vesszen nyoma egyetlen finomságnak sem!