Tudom, hogy a tonhal egy igen megosztó alapanyag, de az elmúlt időben, a diétám alatt, nagyon sokat fogyasztottam és nagyon megkedveltem.
Igyekeztem változatosan elkészíteni, sokszor főételt is, hogy ne csak a “szokásos” tonhal saláta vagy tonhalkrém készüljön.
Ez az egyik kedvenc receptem lett, így gondoltam hozok Nektek hozzá videót, hogy Ti is el tudjátok készíteni!
Hozzávalók:
- 3 db 80 g-os Rio Mare tonhal konzerv
- 10 dkg reszelt parmezan
- 1 db tojássárgája
- 3 gerezd fokhagyma
- friss kakukkfű
- 50 dkg gomba (shiitake, csiperke, laska) vegyesen
- 20 dkg tagliatelle
- Ízlés szerint frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzöm.
A tonhal konzerveket lecsepegtetem (a későbbiekben használhatjuk ezt az olivát), tálba teszem, hozzáadom a reszelt parmezánt, a tojássárgáját, borsozom, alaposan összegyúrom és kisebb golyókat formázok belőle.
Egy felforrósított tapadásmentes serpenyőt kikenek olívaolajjal, megsütöm rajta a golyókat, majd tányérra szedem.
Ismét olivaolajat teszek a serpenyőbe és megpirítom rajta a felszeletelt fokhagymát, a kakukkfűvel, majd tálba öntöm. Ez a folyamat csak néhány forgatás, hogy a fokhagyma nehony megégjen vagy megkeseredjen.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a feldarabolt gombát, hozzáadom a megfőtt, lecsepegtetett tésztát, meglocsolom a fokhagymás olajjal, összeforgatom és a parmezános tonhalgolyókkal kínálom.
Elkészítési idő: 25 perc
