Csirkés sajtropogós

 

Ezeket a recepteket mindig nagyon szeretitek, így most érkezik egy újabb variáció hozzá, ezúttal sok-sok sajttal és csirkemellel!

Hozzávalók:

  • 30 dkg Ammerlander trapista sajt
  • 40 dkg csirkemell
  • 7 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A reszelt sajthoz adom a nagyon apróra vágott – vagy darált – csirkemellet, a lisztet, a tojást, a petrezselyemzöldet, borsot, ha szükséges sózom, de nekem általában elég szokott lenni a sajt sóssága.

A hozzávalókat alaposan összekeverem, majd diónyi nagyságú golyókat formázok, kicsit kilapítgatom, megforgatom zsemlemorzsában és forró olajban kisütöm.

Amikor szép aranybarna mind a két oldala, papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges olajat.

Ízlés szerint friss salátával, burgonyapürével kínálom, de jól illik hozzá például egy zöldsége burlgur- vagy kuszkusz saláta.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Ezt a receptkönyvünket imádni fogod!

A valaha volt legtöbb előrendelés erre a könyvünkre érkezett.

 Készletről, gyors szállítással azonnal küldjük.