Hozzávalók:
- 30 dkg Ammerlander trapista sajt
- 40 dkg csirkemell
- 7 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A reszelt sajthoz adom a nagyon apróra vágott – vagy darált – csirkemellet, a lisztet, a tojást, a petrezselyemzöldet, borsot, ha szükséges sózom, de nekem általában elég szokott lenni a sajt sóssága.
A hozzávalókat alaposan összekeverem, majd diónyi nagyságú golyókat formázok, kicsit kilapítgatom, megforgatom zsemlemorzsában és forró olajban kisütöm.
Amikor szép aranybarna mind a két oldala, papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ízlés szerint friss salátával, burgonyapürével kínálom, de jól illik hozzá például egy zöldsége burlgur- vagy kuszkusz saláta.
Elkészítési idő: 30 perc
