Csirkés tagliatelle

 

Ismét egy szuper egyszerű csirkés tészta receptet hoztam Nektek, amit szerintem nagyon fogtok szeretni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4 ek MONINI olívaolaj + a sütéshez
  • 5 dkg finomliszt
  • 25 dkg száraz tagliatelle
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 4 dl tej
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt + 10 dkg a szóráshoz
  • 1 tk magos dijoni mustár
  • 3 paradicsom
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bor

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzöm.

A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával és tetszőleges zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékhoz öntöm az olívaolajat, hozzáadom a lisztet, több részletben a tejet és kézi habverővel csomómentesre keverem, mehet bele a reszelt sajt, a mustár, pici só, kiforralom, végül hozzáadom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, az elősütött csirkemellet és összeforgatom.

Az elkészült tésztát egy olívaolajjal kikent jénai tálba halmozom, a tetejét megszórom reszelt sajttal, rásorakoztatom a felkarikázott paradicsomot és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 10-15 perc alatt készre sütöm.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő