Hozzávalók:
- Hozzávalók:Tésztához:
- 25 g friss élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 50 dkg liszt
- 18 g só
- 2 ek olívaolaj
Díszítéshez:
- paradicsomszósz
- reszelt parmezán
- KOMETA kemencés sült karaj
- gomba
- olívabogyó
- mozzarella
- friss bazsalikom
Elkészítés:
A langyos vízben elkeverem a cukrot, egy teáskanál lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
Egy keverőtálba teszem a hozzávalókat, hozzá adom a felfuttatott élesztőt, alaposan kidolgozom a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztem.
Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítom, lisztes kézzel formázom, tepsibe vagy pizzasütő formára teszem, megkenem a paradicsomszósszal, megszórom reszelt parmezánnal, ráteszem a feltéteket és 230 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-12- perc alatt készre sütöm.
Az elkészült pizzát mindig meg szoktam locsolni egy kevés olívaolajjal.
Elkészítési idő: 30 perc + kelesztési idő
