Visszavonhatatlanul is itt az ősz, lassan már a tél is. Ilyenkor nálunk gyakran van terítéken a savanyúkáposzta és a tartalmasabb húsételek. Most az egyik nagy kedvencemet hoztam Nektek.
Finom ízes, jó szaftos, lehet tunkolni, bevállalósabbaknak mehet hozzá egy kis tejföl is, nálam például ez elmaradhatatlan a káposztás ételekből…igen-igen, tudom, hogy sokan erre mit mondanak, de én akkor is szeretem …. szóval csülökre fel, de leginkább káposztával.
Hozzávalók:
- 3 ek sertészsír
- 3 fej vöröshagyma
- 1 kg sertéscsülök
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- néhány szem borókabogyó
- 2 babérlevél
- 4 dl Pécsi Prémium Lager sör
- 1 kg savanyúkáposzta
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A hagymát vékonyan felszeletelem, a zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a kockára vágott csülköt, megszórom a fűszerpaprikával, adok hozzá borsot, őrölt köményt, borókabogyót, sót, babérlevelet, felöntöm a sörrel, alaposan összekeverem és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 2 órát főzöm.
Ha szükséges, átmosom a káposztát, felaprítom, a csülökhöz adom és kb. 1 óra alatt készre főzöm.
A főzési idő függ a hústól is, nekem általában ez a három óra elég szokott lenni, de az a cél, hogy a hús vajpuha és finom szaftos legyen az étel.
Elkészítési idő: 15 perc + főzési idő
