Medvetalp

 

Nemrég eszembe jutott ez a gyerekkoromban sokat evett finomság és gondoltam elkészítem, aztán pedig hozom Nektek is a receptet, hátha bennetek is nosztalgikus emlékeket ébreszt és azonnal sütni akarjátok.

Hozzávalók:

  • 50 dkg GoldenBurg főtt burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • Ízlés szerint só
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát megfőzöm, áttöröm, hagyom kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt hozzáadom a lisztet, a tojást, a sót, alaposan összegyúrom.

A liszt mennyisége a burgonyától is függ, az a cél, hogy egy jól kezelhető, nem ragacsos tésztát kapjunk.

Amikor a tésztát alaposan kidolgoztam, lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom, nagyobbb darabokra vágom és forró olajban kisütöm.

Ízlés szerint fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal kínálom, de adhatunk hozzá dzsemmet is.

 

Elkészítési idő: 50 perc