Hozzávalók:
- 1 kg KOMETA Zselici sültes tál alap
- 20 dkg KOMETA Kemencés sült császárszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 2 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 3 ek finomliszt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékban megpirítom és tányérra szedem.
A liszthez sót és borsot keverek, megforgatom benne a karaj és tarja szeleteket – klopfolás nélkül – és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon, mind a két oldalukat szép pirosra sütöm, majd ezeket is tányérra teszem.
A serpenyőbe dobom a finomra vágott vöröshagymát, ha kevés a zsiradék pótolom, hozzáadom a kockára vágott paprikát, a szintén kockára vágott paradicsomot, picit sózom és megpirítom.
Mikor a zöldségek összesetek, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom a köményt, sózom, borsozom, visszateszem az előzőleg megsütött szalonnakockákat, beleteszem a nagyobb darabokra vágott, nyers csülköt, az elősütött hús szeleteket, óvatosan összeforgatom, annyi vizet adok hozzá ami éppen csak, hogy ellepi, befedem és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 70-80 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és a hús méretétől is függ, a lényeg, hogy nagyon szaftos, nagyon omlós hús legyen a végeredmény.
Köretként előfőzött, majd pici zsíron megpirított karikaburgonyát javaslok hozzá, de ízlés szerint kínálhatjuk burgonyapürével, párolt rizzsel is.
Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő
