Ha még nincs ötleted, hogy mit készítesz karácsonyra és valami egyszerűen elkészíthető finomságot szeretnél, akkor ez a párosítás Neked való!
Nálunk a burgonyasalta tipikusan karácsonyi étel, amit készítünk egész évben, de mindig azért, mert annyira karácsonyi 🙂
Ez a szűz pedig szerintem tökéletes választás hozzá és szuper, hogy nem kell egész nap a konyhába állni.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésszűz
- 3 tk magos dijoni mustár
- 20 dkg szeletelt bacon
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
A salátához:
- 8 dl HEINZ majonéz
- 30 dkg tejföl
- fél citrom frissen facsart leve
- 20 dkg füstölt parenyica sajt
- 20 dkg edami sajt
- 1 piros, édes alma
- 1,5 kg burgonya
- fél fej lilahagyma
- 1 ek aprított perezselyemzöld
- Ízlés szerint só és fehérbors
Elkészítés:
A burgonyát kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és hagyom kihülni.
A majonézt elkeverem a tejföllel, a frissen facsart citromlével, hozzáadom a kis kockára vágott sajtokat, a szintén felkockázott almát, a vékonyan felszeletelt lilahagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, majd hozzáforgatom a leszűrt, lecsepegtetett főtt burgonyát.
Legalább egy órára hűtőbe teszem.
A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd balról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal és kiklopfolom.
A húst sózom, borsozom, bekenem mustárral, rásorakoztatom szorosan egymás mellé a bacon szeleteket és hosszában feltekerem. Kb. két ujjnyi vastag szeleteket vágok lefektetem, kicsit megynomkodom és egy saslikpálcával átszúrom. Egy pálcára 2-3 csigát is ráhúzhatunk, attól függően mekkora a pálca.
A felfűzött csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, megkenem olajjal, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütöm.
A húscsigákat a lehűtött burgonyasalátával kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc + sütési és hűtési idő
