Sokan kértek recepetötleteket sertéstarjához, úgyhogy most érkezik egy szuper étel, amit szerintem nagyon fogtok szereti! Mint a legtöbb GastroHobbi receptet, ezt is szuper egyszerű elkészíteni és a végeredmény egy fantasztikusan szaftos, finom, ízes hús.
Hozzávalók:
- 3 tk só
- 2 tk fehérbors
- 2 tk majoranna
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 babérlevél
- 60 dkg KOMETA Friss szeletelt sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 szelet KOMETA Ínyenc bacon
- 1,5 dl világos sör
Elkészítés:
A fűszereket összekeverem, bedörzsölöm vele a hússzeletek mind a két oldalát és egy tetszőleges zsiradékkal kikent, hőálló tálba sorakoztatom.
Minden hússzelet tetejére teszek egy-egy szelet bacont, megszórom az aprított fokhagymával, rádobom a 3-4 darabra tört babérlevelet, meglocsolom sörrel és fóliával befedve, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzeletek méretétől is.
Ízlés szerint petrezselymes törtburgonyával, friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
