Egy finom kenyérlángos mindig jöhet címszóval érkezik az én receptem is.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2,5 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 50 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl tej
- 12 g só
A feltéthez:
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- KOMETA kemencés sült fokhagymás karaj
- KOMETA bacon
- lilahagyma
- 15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A vízben elkeverem a cukrot, egy teáskanál lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
A felfuttatott élesztőt a liszthez öntöm, hozzáadom az olajat, a tejet, a sót és alaposan kidolgozom a tésztát, majd egy konyharuhával lefedve, meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 1 óra).
Amikor a tészta megkelt, kinyújtom,egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe teszem, megkenem a reszelt fokhagymával elkevert tejföllel, megpakolom a feldarabolt karajjal és baconnel, rászórom a lilahagymát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt majdnem készre sütöm.
Megszórom a reszelt sajttal és további 5 percre visszadugom a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Elkészítési idő: 15 perc + kelesztés + sütési idő
