Csirkemell csíkok tormás-tejfölös bundában

Az elmúlt években számtalan jelzést katunk tőletek, hogy húsvétkor is szeretnétek csirkét készíteni, így hozzunk erre is receptötleteket, így idén is érkezik több finomság is ami csirkéből készül és nem mellékesen az év bármely napján jól megállják a helyüket.

Tudom, sokan vannak akik óckodnak az olivaolajban való sütéstől, ám van kifejezetten olyan olivaolaj, amit erre a célra kifejezetten ajánlott használni, mint például a MONINI Anfora.

Sütéshez és főzéshez egyaránt kiváló.  Az olívaolaj más növényi olajokhoz képest jobban ellenáll a magas főzési hőmérsékletnek. Az olaj különleges finomságának köszönhetően az étel könnyű, ropogós és ízletes lesz.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 3 tk reszelt torma (ízlés szerint lehet csípős vagy csemege)
  • 8 dkg liszt + 2 ek a forgatáshoz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Sütéshez:

  • 1 üveg MONINI Anfora olívaolaj

Sakátához:

  • MONINI classico extra szűz olivaolaj
  • fél citrom frissen facsart leve
  • ízlés szerint zöldségek

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozom, sózom, borsozom.

Egy tálba öntöm a tejfölt, hozzáadom a tojásokat, a tormát, alaposan kikeverem végül hozzá adagolom a lisztet és csomómentesre kavarom.

A befűszerezett csirkecsíkokat megforgatom a fűszerpaprikával elkevert lisztben, megmártóztatom a tormás-tejfölös masszában és bő, forró olajban szép pirosra sütöm.

Extraszűz olivaolajjal és frissen facsart citromlével meglocsolt, friss salátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Ezt a receptkönyvünket imádni fogod!

A valaha volt legtöbb előrendelés erre a könyvünkre érkezett.

 Készletről, gyors szállítással azonnal küldjük.