Karácsonyra is volt egy hasonló menü ötletem, amit nagyon szerettetek (ITT) és azon felbuzdúlva, most húsvétra is hoztam egy ilyet!
A GastroHobbis receptekhez híven ez is egy szuper egyszerűen elkészíthető finomság. Kínálhatjátok még frissen, melegen, de előző nap is elkészíthetitek, mert hidegtálként is nagyon finom.
Hozzávalók:
A karajhoz:
- 80 dkg sertéskaraj
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 ek tejföl
- 2 tojás
- 2 ek petrezselyemzöld
- 20 dkg szeletelt bacon
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
A salátához:
- 3 dl heinz majonéz
- 20 dkg tejföl
- 3 ek reszelt torma (ízlés szerint csmege vagy csípős)
- 10 db keményre főtt tojás
- egy kisebb piros alma
- 2 ek petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és fehérbors
Elkészítés:
A karajt egy nagyon éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan összekeverem.
Egy őzgerinc formát kibélelelek a szeletelt beconnel, belesímítom a húsos masszát, a tetejére visszahajtom a kilógó szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.
A salátához összekeverem a majonézt, a tejföllel, a tormával, a sóval és borssal, hozzáadom a tetszőleges méretűre feldarabolt főtt tojásokat, az apró kockára vágott almát, az aprított petrezselyemzöldet és óvatosan összeforgatom, hogy a tojás ne essen szét.
Tálalásig hűtőben tárolom.
A sertéskarajt hidegen vagy melegen, felszeletelve, a tojássalátával kínálom.
Elkészítési idő: 70 perc
