Akok rendszeres követiői a receptjeimnek már tudják, hogy nagyon szeretem a sertéstarját, az egyik kedvenc húsom. Hoztam most hozzá egy finom szaftos receptet, amit megszokottak szerint szuper egyszerű elkészíteni és a siker garantált.
Hozzávalók:
- 60 dkg KOMETA szeletelt sertéstarja
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 3 dl alaplé
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek krémes dijoni mustár
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
Hússzeleteket beírdalom, sózom, borsozom forró serpenyőben, tetszőleges zsiradékon mind a két oldalukat szép pirosra sütöm majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom az apróra vágott vörös- és újhagymát, felöntöm az alaplével, visszateszem a tarja szeleteket és fedő alatt 35-40 perc alatt puhára párolom.
Amikor a hús már jó puha, ismét tányérra szedem, a szaftot felöntöm a tejszínnel, hozzáadom az aprított petrezselymet, a mustárt és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten kiforralom.
A hússzeleteket a tejszínes mustáros szósszal kínálom.
Elkészítési idő: 60 perc
