Padlizsános csirkegolyók krémes paradicsomos szószban

Erősítve a 30 perces receptek vonalat, ma megint egy gyorsan kész finomságot főztem ebédre.

A padlizsánt sikerült olyan jól elrejteni benne, hogy rajtam kívül senki nem is vette észre, hogy van benne 🙂

Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket és sokszor felmerül nálatok is a “már megint mit főzzek kérdés” van egy szuper könyvünk a számotokra! ITT!

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 tk oreganó
  • 1/2 mk rozmaring

A szószhoz:

  • 1 doboz aprított paradicsom konzerv
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oreganó
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A csirkemellet egy éles kés segítségével felaprítom, majd néhányszor átmegyek rajta, mintha petrezselymet aprítanék. Darálhatjuk is, de én lusta vagyok utána mosni a darálót, így inkább marad ez a megoldás.

A felaprított húshoz adom a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt padlizsánt (nem hámozom), a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáadom az oreganót, a rozmaringot, az aprított petrezselyemzöldet, összekeverem, diónyi nagyságú golyókat formázok és kevéske felhevített olajon körbepirítom, hogy szép aranysárga legyen majd tányérra szedem.

A serpenyőbe löttyintek egy kevéske olajat, rádobom a zúzott fokhagymát, kettőt-hármat keverek rajta, majd mehet bele a paradicsomkonzerv, a tejszín, az oreganó, sózom borsozom, visszateszem bele a húsgolyókat és alaposan kiforralom.

Ízlés szerint párolt kölessel, főtt tésztával, gnocchival, friss salátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!