Erősítve a 30 perces receptek vonalat, ma megint egy gyorsan kész finomságot főztem ebédre.
A padlizsánt sikerült olyan jól elrejteni benne, hogy rajtam kívül senki nem is vette észre, hogy van benne 🙂
Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket és sokszor felmerül nálatok is a “már megint mit főzzek kérdés” van egy szuper könyvünk a számotokra! ITT!
Hozzávalók:
A húsgolyóhoz:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 közepes méretű padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 tk oreganó
- 1/2 mk rozmaring
A szószhoz:
- 1 doboz aprított paradicsom konzerv
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk oreganó
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A csirkemellet egy éles kés segítségével felaprítom, majd néhányszor átmegyek rajta, mintha petrezselymet aprítanék. Darálhatjuk is, de én lusta vagyok utána mosni a darálót, így inkább marad ez a megoldás.
A felaprított húshoz adom a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt padlizsánt (nem hámozom), a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáadom az oreganót, a rozmaringot, az aprított petrezselyemzöldet, összekeverem, diónyi nagyságú golyókat formázok és kevéske felhevített olajon körbepirítom, hogy szép aranysárga legyen majd tányérra szedem.
A serpenyőbe löttyintek egy kevéske olajat, rádobom a zúzott fokhagymát, kettőt-hármat keverek rajta, majd mehet bele a paradicsomkonzerv, a tejszín, az oreganó, sózom borsozom, visszateszem bele a húsgolyókat és alaposan kiforralom.
Ízlés szerint párolt kölessel, főtt tésztával, gnocchival, friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
