Mikor készítenél valami extrát, de nem szeretnél egész nap a konyhában állni, olyankor jöhet ez a recept 🙂
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 db körte
- 1 ek méz
- 1 tk kakukkfű
- 30 dkg szeletelt bacon
- 1 dl Grand Tokaj Pillanat gyöngyözőbor
- Ízlés szerint só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem, enyhén megklopfolom, sózom borsozom.
A körtét meghámozom, kisebb kockára vágom, hozzákeverem a mézet és az kakukkfüvet.
én két kisebb rudat szoktam készíteni, de csinálhattok egy nagyot is, ahogy szeretnétek.
A bacon szeletek felét szorosan egymás mellé helyezem egy folpackra, rásorakoztatom az előkészített csirkemellszeletek felét, egyik szélére ráhalmozom a körte felét és a folpack segítségével szorosan feltekerem.
Ugyan ezt a múveletet megismétlem a maradék hozzávalókkal, majd mind a kettőt egy tűzálló tálba teszem, felöntöm a borral, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmlegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzeletek vastagságától és az elkészített rudak méretétől is.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, de nagyon jól illik hozzá a friss vegyes saláta pirított kesudióval és gránátalmával.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
