Epres-fehércsokis desszert

A friss eper a fehércsokival elképesztően finom. Ez az epres desszert ízletes, frissítő és egyszerűen elkészíthető, ami miatt tökéletes választás a nyári időszakban.

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 16 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg eper

Elkészítés:

Az epret és a fehér csokoládét apró kockára vágom, majd a tejjel és cukorral együtt alacsony lángon felforralom. Amikor kihűlt, folyamatos keverés mellett hozzáadom a zselatint.
A korábban felhasznált tej dobozát óvatosan kibontom, pár szem epret rakok az aljába, majd beleöntöm a tejes masszát.
Néhány órára hűtőbe teszem, majd olló segítségével kibontom a dobozt, felszeletelem a desszertet és frissen aprított eperdarabokkal tálalom!

 

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő