Egy szuper egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon szaftos csirke receptet hoztam nektek és ha már unjátok a rizst, bulgurt és az egyéb köreteket, akkor próbálták ki ezt a zabköretet ami nem mellékesen gluténmentes 🙂
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 ek paprikaszósz
- 2 tk szárított/porított fokhagyma
- 2 tk szárított majoranna
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2-3 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk paradicsompüré
- 1,5 dl tejszín
- 20 dkg krémsajt
- 12,5 dkg Avena GoFit gluténmentes szeletelt zab köretnek
- 2 dl víz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágom, tálba teszem, hozzáadom a paprikaszószt, a fokhagymát, a majorannát, a fűszerpaprikát, az olívaolajat, alaposan összekeverem, hogy mindenhol bevonja a pác majd egy felforrósított serpenyőben megpirítom. Amikor szép pirosra sült tányérra szedem.
A vajat bedobom a serpenyőbe, hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, majorannát, pár kavarásnyit pirítom majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a krémsajtot, a már megpirított csirkemellett, alaposan összeforgatom, kiforralom.
A körethez a szeletelt zabot kevés olívaolajon megpirítom, felöntöm a vízzel, sózom, borsozzom és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett 20 percet főzöm, majd félre teszem és fedővel befedve, további 10 percet pihentetem.
A csirkét a zabkörettel frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 40 perc
