Szaftos csirke gluténmentes zabkörettel

Egy szuper egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon szaftos csirke receptet hoztam nektek és ha már unjátok a rizst, bulgurt és az egyéb köreteket, akkor próbálták ki ezt a zabköretet ami nem mellékesen gluténmentes 🙂

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 ek paprikaszósz
  • 2 tk szárított/porított fokhagyma 
  • 2 tk szárított majoranna
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk paradicsompüré
  • 1,5 dl tejszín
  • 20 dkg krémsajt
  • 12,5 dkg Avena GoFit gluténmentes szeletelt zab köretnek
  • 2 dl víz
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágom, tálba teszem, hozzáadom a paprikaszószt, a fokhagymát, a majorannát, a fűszerpaprikát, az olívaolajat, alaposan összekeverem, hogy mindenhol bevonja a pác majd egy felforrósított serpenyőben megpirítom. Amikor szép pirosra sült tányérra szedem.

A vajat bedobom a serpenyőbe, hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, majorannát, pár kavarásnyit pirítom majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a krémsajtot, a már megpirított csirkemellett, alaposan összeforgatom, kiforralom.

A körethez a szeletelt zabot kevés olívaolajon megpirítom, felöntöm a vízzel, sózom, borsozzom és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett 20 percet főzöm, majd félre teszem és fedővel befedve, további 10 percet pihentetem.

A csirkét a zabkörettel frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 40 perc