Ha régóta keresel egy jó piskóta alap receptet, akkor itt a tuti befutó.
A mennyiségeket duplázva „magasabb” lesz. Tekerheted, töltheted, dobálhatsz bele gyümölcsöket, csokit, ez a recept mindenhogy működik…nálunk most könnyed piskótatallérok készültek.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 12,5 dkg cukor
- 0,5 ek. vaníliás cukor
- 3 ek. málna-rebarbara ízesítésű Gösser Natur Zitrone
- 10 dkg liszt
- 0.5 ek. sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat ketté választom, a fehérjét a sóval elkezdem verni, majd mikor már nem olyan lágy, de még nem is kemény, több részletben hozzáadom a vaníliás cukorral elkevert cukrot és addig verem amíg kemény és fényes lesz. Hozzákeverem a tojássárgákat, végül az ízesített sört, óvatosan összekeverem.
A sütőporral elkevert lisztet a tésztához adom és egy fakanál vagy szilikonlapát segítségével forgatom a masszába, óvatosan, hogy ne törjön a hab.
A kész masszát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntöm, elegyengetem és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25-30 perc alatt készre sütöm.
A sütő ajtaját ne nyitogassuk az első 15 percben, mert összeeshet a tészta.
A sütési idő, sütőnként változhat, amikor már elválik a tepsi falától, biztosan jó, de végezzünk tűpróbát.
Az elkészült piskótát megvárjuk még kihűl, majd vékony falú pohár segítségével tallérokat formázunk. Porcukorral leszórva tálalom.