Hozzávalók:
- 1 egész konyhakész csirke
- 1 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 ek paradicsompüré
- fél citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek PONTI balzsamecet
- 1 tk rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoranna
- Ízlés szerint só, bors
- 1 kg burgonya
- 5 db lilahagyma
- 3 ek olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az aprított lilahagymát, paprikát, fokhagymákat a fűszerekkel, olívaolajjal, paradicsompürével, frissen facsart citrom levével és a balzsamecettel egy késes aprítóban összehúzom.
A megtisztított csirkét a mellénél kettévágom, kiterítem és mindenhol bekenem a fűszeres szósszal.
Egy tepsibe halmozom a karikára vágott burgonyát, az aprított lilahagymákat, sózom, borsozom, meglocsolom egy kis olívaolajjal és jól összekeverem. Erre fektetem a kiterített csirkét.
Bevizezett sütőpapírral lefedem és 210 fokon 50 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő függ a csirke méretétől.