Mézeskalács tobozok sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 12 dkg Ammerland vaj
  • 1 dl tej
  • 1 ek. porcukor
  • 1 ek. rum
  • 2 dkg cukrozatlan holland kakaópor
  • 6 g mézeskalács fűszerkeverék
  • szeletelt mandula
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A darált kekszet, az olvasztott vajat, a tejet, a porcukrot, a rumot, a kakaóport és a mézeskalács fűszerkeveréket egy tálba halmozom, és alaposan összekeverem.

A masszából tobozokat formázok, majd a szeletelt mandulákkal szurkálom körbe.

A kész toboz formákat olvasztott csokival lelocsolom, hogy a mandula világos színe eltűnjön, majd hűtőbe teszem, dermedést követően porcukorral lehintve tálalom.

 

Elkészítési idő: 25 perc