Ünnepi pavlova Air Fryerben

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor 
  • 1 tk citromlé
  • 1 púpozott tk kukoricakeményítő
  • csipet só

 

A habhoz:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg marcarpone
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 4 dkg porcukor

Elkészítés:

Az airfryer kosarat kibélelem sütőpapírral.

A tojásfehérjéket habosítani kezdem egy csipet sóval, majd apránként hozzáadom a cukrot, a végén pedig a citromlevet és a kukoricakeményítőt is. Kemény habot kell kapnunk.

A sütőpapírra terítem a habot, – én most koszorúalakra formáztam-  és 90 fokon 60 percig szárítom az airfryerben.

Ha elkészült, az airfryerben hagyom teljesen kihűlni.

Addig elkészítem a habot. A mascarponet alaposan eldolgozom a vaníliával és a porcukorral, majd hozzákeverem a felhabosított habtejszínhez.

A kihűlt pavlovámat ezzel borítom be, a tetejét pedig ízlés szerint friss gyümölcsökkel és mentával díszítem. Az ünnepi hangulat jegyében végén porcukorral hintem.

 

Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!