Ma reggel úgy ébredtem, hogy akkor addig nincs megállás amíg nem készül egy szuper csöröge is az AirFryerben…néhány óra és itt a recept! Süssétek, nagyon finom!
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 27 dkg finomliszt
- 5 g instant élesztő
- 4 dkg nádcukor vagy kristálycukor
- 1 tojásságája
- 25 ml olaj
- 1,5 dl langyos tej
- 1 mk őrölt vanília
- ízlés szerint rumaroma (elhagyható)
- csipet só
- 3 ek tej + 1 ek olaj keveréke a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A hozzávalókat tálba teszem (nem kell futtatni az élesztőt), alaposan összegyúrom és kidolgozom a tésztát, hogy szép selymes legyen a felülete és ruganyos az álaga.
Gombócot formázok, letakarom és 20 percet pihentetem.
A pihentetési idő ljárta után lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtom, egy éles késsel vagy derelyevágóval kb 2 ujjnyi szélességű csíkokat vágok függőlegesen, majd sréhen is felcsíkozom, hogy rombusz alakokat kapjak. Pihentetem 5-10 percet, majd mindegyik közepébe készítek egy kb. 1,5-2 cm bemetszést és egyik sarkát áthúzva megcsavarom.
Minden kis „fánkocskát” megkenek a tejes-olajos keverékkel mind a két oldalán (én úgy csináltam, hogy a tenyerembe fektettem, lekentem, majd átfordítottam a tenyeremben és a másik oldalát is lekentem), az airfryer rácsos kosarába sorakoztatom és 180 fokon 7 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat, függ a csörögék méretétől és vannak olyan készülékek, melyeknél szükség lehet félidőben forgatni.
Ízlés szerint porcukorral megszórva, gyümölcsdzsemmel, olvasztott csokoládéval kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + pihentetés + sütési idő
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇