Natúr csirkemell szelet AirFryerben meggyszósszal

Azon kevés emberek közé tartozom, akik a menzán szinte minden ételt nagyon szerettek 🙂

Egyik kedvencem volt a meggyszósz pirított grízzel és azzal a szálkásra főtt, kőkemény hússal 🙂

Ez a recept szerintem egy sokkal humánusabb verziója az egykori menzás változatnak. Nagyon finom és szuper egyszerű elkészíteni. A hús finom puha, a szósz pedig nagyon ízletes és remekül kiegészítik egymást, arról már nem is beszélve, hogy fél óra alatt simán elkészül.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, fokhagymapor és egy kevéske füstölt fűszerpaprika

Szószhoz:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 2 csapott ek nádcukor
  • csipet só
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • csipet fahéj

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágom, papírtörlővel szárazra törlöm, sózom, borsozom, megszórom a fokhagymaporral, kevés füstölt fűszerpaprikával, megspriccelem olívaolajjal, alaposan bemasszírozom a húsba majd megismétlem a hússzeletek másik oldalán is.

A befűszerezett hússzeleteket az air fryer rácsos kosarába sorakoztatom és 180 fokon 15-16 perc alatt készre sütöm. A sütési idő készülékenként változhat és függ a szeletek vastagságától is.

A meggyet egy lábosba szedem, öntök rá annyit a levéből ami éppenhogy ellepi, adok hozzá egy csipet sót, felforralom.

A tejfölt a liszttel csomómentesre keverem, szedek hozzá a forró meggyléből, ezzel is elkeverem, majd még egy kis forró meggylé, újabb keverés. Amikor már szép sima, ráöntöm a meggyre, hozzáadom a cukrot, a fahéjat és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kiforralom.

Amikor kész, belekeverem a citromlét és a hússzeletekkel, vajas burgonyapürével kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc