Gyümölcskrémes muffin

Mint ahogy azt tőlem már megszokhattátok, ha sütiről van szó, akkor csakis valami egyszerűen, finom receptet hozok. Nem lesz ez most sem másképpen.

Az, hogy milyen gyümölccsel készül, mindenkinek az ízlésére van bízva. én most, fagyasztott vegyes gyümölcsből készítettem, de ha majd érik a finom magyar eper, biztos, hogy azzal is megcsinálom.

Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás

8 dkg kristálycukor

10 dkg vaj

10 dkg gyümölcs dzsem

2 ek natúr joghurt

14 dkg finom liszt (gm verzió Schar c mix lisztből készült)

1 mk sütőpor (a gm verziónál figyeljünk arra, hogy a sütőpor is gm legyen)

A krémhez:

25 dkg gyümölcs

30 dkg mascarpone

10 dkg porcukor

fél citrom frissen facsart leve

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat, a joghurtot, a dzsemet, összekeverem, mehet bele a liszt és a sütőpor, majd ezzel is elkeverem.

A muffin formát kibélelem sütőpapírral, szétosztom benne a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25 percalatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

A gyümölcsöt leturmixolom, hozzá adom a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és alaposan kikeverem.

Ha a muffinok kisültek, hagyom kihülni őket, hogy ne follyon le róla a krém, majd habzsák segítségével, a tetejüket a mascarponés krémmel díszítem.

 

Elkészítési idő: 25 perc + sütés

Gyümölcskrémes muffin

Pikk-Pakk gyümölcskrémes muffin ?

Közzétette: GastroHobbi – 2019. március 10., vasárnap

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük